NK VARAŽŽDIN

Click here to edit subtitle

GOTOV TURNIR U PRELOGU!!!!

U NEDJELJU 26.01.2014. GODINE U PREKRASNOM SPORTSKO-REKREACIJSKOM CENTRU HOTELA PANORAMA U PRELOGU U ORGANIZACIJI  ŠN VARAŽDIN  ODRŽAO SE MALONOGOMETNI TURNIR ZA UZRAST  U-10 (2003. GODIŠTE I MLAĐI) .

NA CIJELODNEVNI TURNIR PRIJAVILE SU SE ČAK 34 EKIPE IZ 3 DRŽAVE.  MOMČADI SU BILE RASPODIJELJENE U 8 SKUPINA, GDJE SUSE PRVE DVIJE MOMČADI PLASIRALE U OSMINE FINALA.

IGRALO SE NA 2 TERENA ISTOVREMENO, I MLADI NOGOMETAŠI SU POKAZALI SVU RASKOŠ SVOG TALENTA,MLADOSTI I ŽELJE ZA ZDRAVIM I SPORTSKIM DRUŽENJEM.

ZBOG GUSTOG RASPOREDA I PUNO UTAKMICA TURNIR JE POČEO VEĆ U 8:30 A U 11:20 I SLUŽBENO JE TURNIR OTVORIO GRADONAČELIK GRADA PRELOGA KOJI SE PRIGODNIM RIJEĆIMA ZAHVALIO SVIM SUDIONICIMA NA ODAZIVU TE IM POŽELIO PUNO USPIJEHA I SPORTSKE SREĆE..

NA OBA TERENA VODILA SE ROVOVSKA BITKA ZA SVAKI POGODAK I PROLAZAK U SLIJEDEĆI KURG NATJECANJA. GLASNA PODRŠKA NAVIJAČA, UZAVRELA ATMOSFERA I 350 DJECE, MLADIH SPORTAŠA PUNIH ENERGIJE  I ŽELJE ZA DOKAZIVANJEM BILI SU PREDUVJET  DA SE ODRŽI  JEDAN SPORTSKI SPEKTAKL.

U POLUFINALE SU SE PLASIRALE DVIJE SLOVENSKE MOMČADI I DVIJE HRVATSKE MOMČADI. U PRVOM  POLUFINALU EKIPA NK MIKLAVŽ  SAVLADALA JE NK BJELOVAR DOK JE NK MEĐIMURJE SAVLADALO EKIPU NK AHA EMI IZ SLOVENSKE BISTRICE.

TAKO DA SU U FINALU IGRALI NK MEĐIMURJE I NK MIKLAVŽ.

NK MEĐIMURJE JE POBIJEDILO I TAKO ODNJELO KUĆI PREKRASAN PEHAR I TITULU PRVAKA DOK SE MIKLAVŽ MORAO ZADOVOLJITI DRUGIM MJESTOM.

U BORBI ZA BRONČANU MEDALJU NK BJELOVAR SAVLADAO JE NK AHA EMI BISTRICU.

ZA NAJBOLJEG IGRAČA TURNIRA PROGLAŠEN JE IGRAČ POBJEDNIKA TURNRNIRA NK MEĐIMURJA VIKTOR KANIŽAJ

ZA NAJBOLJEG GOLMANA PROGLAŠEN JE GOLMAN FINALISTA NK MIKLAVŽA NIKO FRAS.

DOK JE ZA NAJBOLJEG STRIJELCA TURNIRA PORGLAŠEN IGRAČ EKIPE CRO VIENNA , HRVATA IZ AUSTRIJE  LEONARD IVKIĆ KOJI JE POSTIGAO OSAM PREKRASNIH  POGODAKA.

ČESTITKE SVIM EKIPAMA SUDIONICAMA TURNIRA, ORGANIZATORU,SUCIMA, SVIM VOLONTERIMA RODITELJIMA TE NA ODLIČNOM  ODAZIVU, PRIKAZANOJ IGRI I NADASVE FER I KOREKTNOM ODNOSU.

TAKOĐER VELIKO HVALA OSOBLJU I USLUGAMA SPORTSKO REKREACIJSKOG CENTRA U HOTELU PANORAMA U PRELOGU UZ ISKRENE ĆESTITKE SVIM NAGRAĐENIM EKIPAMA I IGRAČIMA S POZIVNICOM DA SLIJEDEĆE GODINE SE OKUPIMO U ISTO TOLIKOM BROJU SA JOŠ VIŠE SPORTA IGRE I ZABAVE.

     
Kao uvertiru za nadolazeći turnir u Prelogu gdje su i domačini NK VARAŽDIN škola nogometa bila je sudionik na humanitarnom turniru u Čakovcu.
Nastupile su 2 ekipe i to 2004. godište i 2003. godište.
Ekipa 2004. godišta nažalost nije uspjela proći skupinu, uz dva poraza i jednim nerješenim rezultatom.
2003. godište također je skupinu otvorila minimalnim porazom protiv SLAVEN BELUPA, no nakon početnog šoka zatvorli su skupinu sa 2 uvjerljive pobjede i prošli dalje.
Na putu za ulazak u finalnu skupinu od 3 momčadi stajala im je vrlo neugodna i kvalitetna ekipa MURE iz Slovenije, po pokazanoj igri može se reći da su igrali najljepši i najkvalitetniji nogomet.
I tako može se reći da se finale igralo prije finala.
Čvrsta utakmica obiju momčadi rezultirala je napetom utakmicom do posljednje sekunde. Mogla je prednost otići na obje strane ali ovaj puta završilo je nepopularnih 0:0 i pristupilo se izvođenju penala. Obje ekipe pokazale su želju za prolaskom dalje i osiguranom medaljom, no ždrijeb je odlučio da jedna ekipa mora doma.
Šta reći za golmana NK Varaždina ,našeg ''RIBICU'' tj. ''HOBOTNICU'', ovotjedno - predstavljenog igrača na našem webu.
4 šuta protivnika i 3 obrane, nismo znali to iskoristiti i tad nastupa kapetan koji nemilosrdno para mrežu sa 6 metara, ali i mladi Muraši uzvraćaju, i obrana Luke Martinčevića i sad je samo trebao drugi Martinčević i to kapetan Emil zabiti za prolazak u finalnu skupinu.... kratak zalet golman nije ni trznuo a lopta odsjela uz samu vratnicu....medalja je osigurana i izbačen jedan od favorita turnira.
Kroz druge 2 polufinalne utakmice probio se SLAVEN BELUPO pobijedivši 5:1 ŠN FOTEX-NK VARTEKS, dok se ovoj dvojici pridružila ŠN ČARDA iz Slovenije. Igralo se u sistemu svako protiv svakoga. Prva utakmica između ŠN VARAŽDINA I SLAVEN BELUPA završila je 0:0, pa SLAVEN BELUPO - ČARDA 1:0, i za prvo mjesto ŠN VARAŽDIN morao je pobijediti Čardu 2:0 da bi dali jedan gol više od SLAVENA  i tako osigurali 1. mjesto i podigli pehar za prvaka. Dugo se lomio rezultat čak je i ČARDA prijetila no kapetan zabija tek u 7. minuti za 1:0 i pred sam kraj utakmice popustila je obrana ČARDE i 2:0.

I NK VARAŽDIN OPET JE PRVAK NA TURNIRU!!!!!
Da ne zaboravimo spomenuti jaku podršku sa tribina.
A I EKIPA 2004. NIJE OTIŠLA KUĆI VEĆ JE PJESMOM BODRILA SVOJEG STARIJEG BRATA I DALA MU DODATAN VJETAR U LEĐA NAVIJANJEM I PJESMOM KOJA SE ORILA DVORANOM.
U TUNELU USRED MRAKA,
STOJI PREHAR OD PRVAKA.
A NA NJEMU SITNO PIŠE,
VARAŽDIN I NITKO VIŠEEEEEEEE!!!!!

Samozatajni TOMA SABO uvukao se u igru za najboljeg strijelca i u lutriji izvođenja penala uvjerljivo bio najbolji te zasluženo odnio pehar i titulu najbljeg strijelca !! ČESTITKE OBJEMA EKIPAMA, POSEBNO PRVACIMA I NAJ STRIJELCU I SRETNO VEĆ OVE NEDJELJE U PRELOGU...